top of page

Voortgezet Onderwijs

​​

Een intakegesprek voor een prettige samenwerking

Voordat je bij ons aan de slag gaat, nodigen wij jou en je ouder(s)  uit voor een intakegesprek. Hier wordt goed bekeken wat je sterke en zwakke punten zijn en hoe wij je kunnen helpen jezelf te verbeteren. We proberen hierbij zoveel mogelijk informatie in te winnen, zodat we de beste begeleiding kunnen bieden.

 

Samen plannen we de middag

We ontvangen je in de middag met een lekker glas drinken en een koek, waarna je aan de slag gaat. We maken een planning voor de dag, waarbij wordt gekeken wat er op korte termijn klaar moet zijn en waaraan je aandacht moet besteden. Ook geven we extra aandacht aan de ‘moeilijke‘ vakken. Daarvoor hebben we genoeg kennis in huis.

sucess ahead.JPG
Wij helpen je met raad en daad

Elke schooldag staan wij klaar met raad en daad om je te helpen met de problemen die je kunt tegenkomen. We overhoren je, zodat je zeker weet dat je de stof onder de knie hebt. Sommige vakken zijn lastig, die ondersteunen we met de zogenaamde bijspijkermomenten. We kijken regelmatig werkstukken na om je te helpen je werk te verbeteren. De bedoeling is dat je na huiswerkbegeleiding thuis huiswerkvrij bent.

Sleutelwoorden zijn rust en structuur

Wij bieden de rust en structuur waarin leerlingen zich goed kunnen concentreren zodat de resultaten positief beïnvloed worden. Positieve resultaten werken zeer motiverend. Wij proberen je in een goed werkritme te krijgen en dat vast te houden. We laten zien hoe het moet, doen het daarna samen en zorgen voor resultaten. Als jij een aantal overwinningen hebt behaald, vormt dat  het succes dat jij nodig hebt. Wij werken oplossingsgericht waarbij er ruimte is voor een goed gesprek. Uiteindelijk is het doel je zelfredzaam te maken.

 

Kleinschalig en persoonlijk

Onze kleinschaligheid waarborgt dat wij niet vast  zitten aan een protocol of format, wij zoeken naar de juiste vorm voor elke leerling. Zo zijn wij het betere alternatief voor huiswerkbegeleiding. Maar ook: als een leerling moeite heeft met een vak dan maken we daar een aandachtsvak van: je krijgt dan regelmatig één op één sessies zodat er met die extra hulp vooruitgang geboekt wordt. Bij Huiswerk Hoogland zijn deze bijspijkermomenten vrij van extra kosten. Is dit niet voldoende, dan kunnen we je bijlessen bieden.

Waarom is buitenschoolse huiswerkbegeleiding beter?

Bij Huiswerkinstituut Hoogland ben je zonder teveel afleiding voor zichzelf bezig, het is tenslotte het soloproject van jou. Daar heb je geen maatjes van school bij nodig maar een sterk team dat je vooruit helpt. Dus als je fris van de fiets weer opgeladen bent, dan is het goed te weten dat er een rustige werkplek wacht met structuur en hulp voor alle vakken.

Elke schoolvakantie geopend

Na de vakanties zijn er vaak toetsen, of na de meivakantie voor sommigen het examen. Hoe handig is het dan om te weten dat je voor extra hulp in de vakantie terecht kunt bij ons?

Contact met het thuisfront

Wij vinden het prettig om regelmatig overleg te hebben met je ouders over de vorderingen die je maakt en over de mogelijkheden die er zijn om de puntjes op de ‘i’ te zetten. Ouders ontvangen iedere dag een e-mail waarin staat vermeld hoe laat we zijn begonnen, welk werk er is verzet en de zaken die gepland zijn, zoals toetsen. Zo weet iedereen elke dag de stand van zaken! 

Neem contact met ons op voor meer informatie.

bottom of page