Hoogland

 

In Hoogland is het ooit allemaal begonnen, de eerste jaren van Huiswerk Hoogland bracht Hans alleen met acht leerlingen door in buurthuis 'de Neng'. In 2013 zijn we in onze nieuwe locatie 't Driespan getrokken, waar we een fijne ruimte hebben gevonden met veel ruimte en mogelijkheden.

De huiswerkbegeleiding in Hoogland is in goede handen van Anne. Daarnaast heeft Ines de leiding over De Basis, de afdeling voor kinderen van de basisschool.

Over Anne

 

Anne heeft veel ervaring in huiswerkbegeleiding. Zij heeft Frans gestudeerd en is vòòr Huiswerk

Hoogland al twintig jaar actief geweest in huiswerkbegeleiding. Het coachen, plannen en opleiden

zit haar dus in het bloed. In die jaren heeft Anne ook een ruime ervaring opgebouwd op het gebied

van de leerling met specifieke zorgvraag. Veel leerlingen hebben een apart momentje in de week om

de talen een 'boost'  te geven, waarbij humor een belangrijk middel is om de goede kant op te gaan.

Over Ines

Ines heeft twaalf jaar als leerkracht in het basisonderwijs gewerkt. Bij Huiswerk Hoogland is ze werkzaam leerlingen uit het basisonderwijs taal en rekenen te leren, maar ze werkt ook enige dagen op de groep in Hoogland. Ines heeft met name voor het vak Nederlands de gave om begrijpend lezen maar ook de hele grammatica en spelling voor leerlingen in begrijpelijke taal te presenteren en met rekenen kan ze met haar ervaring ook prima uit de voeten. Ines geeft daarom ook bijlesin  taal en rekenen.

Ines geniet van het werk en de logica van kinderen, hoe kan het ook anders: "Het is 'der Fernseher', want 'der' is mannelijk en er kijken meer mannen naar de TV dan vrouwen. Je weet wel...op de bank hangen met een biertje naar het voetballen kijken. Vrouwen doen dat niet", aldus een leerling.