Taalcursussen

 

Om iets te kunnen doen voor leerlingen met specifieke taalproblemen, hebben wij drie taalcursussen ontwikkeld.

 

Deze cursussen worden gegeven door onze docenten van 'de Basis' en zijn een redding gebleken voor leerlingen uit basis- en voortgezet onderwijs die daarvoor veel taalfouten maakten en/of tijdens het lezen niet in staat waren de kernboodschap uit een tekst te halen.

 

De aangeboden cursussen zijn:
  • begrijpend lezen

  • grammatica

  • (werkwoord)spelling

Het aangeboden materiaal wordt aangepast aan de leerling en wordt in 'Jip en Janneke' stijl aangeboden. Op die manier kunnen grote stappen worden gemaakt en oude hindernissen worden genomen.

 

De lessen worden op maat gegeven worden. Daarom is het aantal lessen wisselend; een indicatie is 6 tot 10 lessen van 1 uur.

 

De ervaring van moeder Joke en haar zoon Cor:

"Onze zoon heeft heel veel gehad aan de bijlessen voor grammatica. Hij had geen goede basis om te leren ontleden en liep daardoor steeds vast op het voortgezet onderwijs met de taalvakken. Sinds we zijn begonnen met de bijlessen schoten de cijfers omhoog en vielen de kwartjes. We hadden vooraf een gesprek en er is gewerkt volgens een duidelijk plan. Er werd verwacht dat onze zoon elke dag een kleine oefening deed en daardoor werkte het uitstekend. Wat ook heel fijn was is dat wij na elke bijles een mailtje kregen over de voortgang. Kortom: een aanrader!"


Neem contact met ons op voor meer informatie.